Vienreizēji garda tortīte! Un vienkārša arī savā pagatavošanā. Tā, kā tas bija eksperiments, un nezināju, vai sanāks, tad šoreiz gatavoju pavisam maziņu, svars 1 kg. Ja vēlaties lielāku, dubultojiet sastāvdaļas.
Sastāvdaļas
Biskvītiem (diametrs 14 cm)
4 olas
50 g eritritols
100 g zemesriekstu milti (pirku Maximā, skat, lejā attēlu)
6 g cepamais pulveris
1 g ksantāna sveķi ( lai nav lieki jautājumi, kas un kāpēc : http://www.voila.lv/2015/10/21/ksantans/, jo milti ir bez glutēna un īsti neturēsies)
Vaniļa
Ja ir vēlme pēc saldāka, lieciet klāt kādu no sev tīkamiem saldinātājiem.Man pietika ar eritritolu.
Krēms
50 g sausais piens 1% (Gemoss) (vai 50/50 ar whey proteīnu, kā es to darīju)
500 g (400 g +100 g) rjaženka Annele”, 3, 2 % (ar bifido baktērijām, var izmantot pienu vai kefīru, bet garšas būs cita)
6 g želatīns
30 g ūdens
Saldinātājs pēc saviem ieskatiem
40 g valrieksti (daļēji sasmalcināti)
Pagatavošana
1. Olas sakuļ maigās, gaisīgās putās kopā  ar eritritolu. Minūtes 3-4 vismaz būtu jāpakuļ.
2. Sajauc sausās sastāvdaļas: zemesriekstu miltus, cepamo pulveri, ksantāna sveķus, vaniļu.
3. Miltus ar 3 reizēm uzmanīgi iemaisa sakultajās olās: cenšoties neizjaukt olu gaisīgumu.
4. Mīklu lej divās formās (man ir divas 14 cm silikona formiņas  no Alia express) un cep 180 grādos ~20 minūtes. Skatieties cepšanas ilgumu pēc savas plīts.
5. Gatavos biskvītus atdzesē. Uzliek dvielīti. Var vēl pēc tam ielikt ledusskapī. Pārgriež katru biskvītu uz pusēm.
Gatavo krēmu
6. Apcep pannā sauso pienu līdz karameļu krāsai un līdz tas saiet kunkulīšos. Samaļ kafijas dzirnaviņās, vai blenderī.
7. Aplej želatīn 6 g ar 30 g ūdens un uzbriedina.
8. 400 g rjaženkai pievieno apcepto, samalto sauso pienu (100 gr ies biskvītu piesūcināšanai) un saldinātāju pēc izvēles.
Tālāk visam jāiet raiti:
9. Sagatavo pamatni, uz kurs veidos torti: man tā bija tortes cietā pamatne  un acetāta lenta ar saspraudi (konditorejas gredzens pat uz vismazākā izmēra bija par lielu, tādēļ iztiku ar lentu, kuru apliek apkārt uz pirmā biskvīta, savelk un sasprauž maliņas.  Sagatavo pa rokai valriekstus. Es tos jau laikus sadalīju 3 daļās. 40 g/3  = pa 13 g būs katrā kārtā.
10. Mikroviļņu krāsnī uz 10 sek ieliek želatīnu un izkausē (vai dara to karsta ūdens peldē). Pievieno ar sauso pienu sajauktajai  rjaženkai, izmaisa.
11. Apakšējo biskvītu  vispirms ar slotiņu piesūcina ar rjaženku un tad pa virsu ar karoti  lej 1/4 no krēma, kurš pamazām sāk stingr  (tie būs 120 g), pa virsu uzber riekstus.
12. To pašu atkārto ar pārējiem biskvītiem. Pēdējo biskvītu piesūcina, uzlej atlikušo krēmu. Pa virsu, ja vēlas var uzlikt (kamēr krēms nav sastindzis) dekorus. Man tās bija valriekstu pusītes.
13. Liek ledusslapī sastingt. Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai tortītei ( 980 g) OB = 110,3 g, OH = 55 g, T = 120 g, Kcal = 1760
Uzturvērtība 100 g
OB = 11,2 g
OH = 5,6 g
T = 12,2
Kcal = 179
P.S.  Blakus attēlā 1,7 kg smaga tortīte( palielinot attiecīgi produktu daudzumus), ko pagatavoju kādai jaukai meitenei, kuras māmiņai bija jubileja, un, kura arī, tāpat kā es – skaita kcal.