Zemeņu tarte
Ak, šis zemeņu laiks!!! Zemenes tur un zemenes te… Šoreiz gardās, saldās zemenītes ieceptas veselīgā, gardā pilngraudu tartē!
Sastāvdaļas (20 cm formai)
1 ola
20 gr sviests
60 gr dateles
60 gr vājpiena biezpiens
1/2 tējk.cepamais pulveris
100-120 gr kviešu pilngraudu milti (atkarīgs no olas lieluma un biezpiena “slapjuma”- jāliek tik daudz, lai mīklu var savelt nedaudz lipīgā bumbā)
Saldinātājs (stēvija-cepsanai izmantoju stēviju)
Pildījums
250 gr zemenes
2 olas
70 gr piens
80 gr vājpiena biezpiens
15 gr kukurūzas ciete
Saldinātājs
Vaniļa
Pagatavošana
1. Vispirms izmērcē dateles, ja tās nav mīkstas.
2. Olai pievieno 20 gr izkausēta sviestu, izmērcētas, nokāstas dateles- visu sablendē viendabīgā masā. Miltiem pievieno cepamo pulveri un pievieno olu-biezpiena-dateļu masai. Samīca mīklu un ieliek uz minūtēm 20 ledusskapī. Izņem un liek tartes formā, veidojot “bortiņus”. Tartes apakšā liek zemenes.
3. Olas sablendē ar pienu, kukurūzas cieti, saldinātāju un vaniļu un pārlej pāri ogām. Liek cepeškrāsnī ~ 175 grādos un cep ~ 30-35 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (690 gr) OB = 58,5 g, OH = 159 g, T = 42,1 gr, Kcal = 1304,4
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 14,6 g, OH = 39,8 g, T = 10,5 g, Kcal = 326
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8,4 g
OH = 23 g
T = 6 g
Kcal = 189
Atbildēt