Ķimeņu siera salāti ar zemenēm
Līgo svētki šogad sanāk gandrīz visu nedēļu svinami. Ēsts un dzerts, domāju, ka lielākajai daļai būs daudz par daudz. Arī ķimeņu sieri gan pašu sagādāti, gan draugu atnesti skumji stāv un gaida, kad tos “liks lietā”. Tad, nu liekam lietā.
Sastāvdaļas
100 g ķimeņu siers (šajā gadījumā tomēr labāk ir izmantot “trekno”, 25 % sieru, piemēram Talsu ķimeņu Rituli))
30 gr lapu salāti
100 g zemenes
Avenu etiķis
~ 15 g balzamico cream mērce (arī zemeņu, bet var izmantot arī parasto)
Pagatavošana
1. Sieru sagriež stienīšos (vai kubiņos) un uz sausas, karstas pannas apcep no abām pusēm.
2. Kārto uz trauka: salātus, zemenes, sieru: pārlaista ar aveņu etiķi un balzamico mērci. Visam pāri sezama sēklinas.
Uzturvērtība visai porcijai ( 245 g) OB = 26,3 g, OH = 15,4 g, T = 25,8 g, Kcal = 407
Atbildēt