Turpinām ēst saldējumu, jo ir taču vasara! Šoreiz bezlaktozes.
Sastāvdaļas
150 g avokado
150 g kokosriekstu piens
1 laima sula
1 laima miziņa norīvēta
30 g eritritols
Pēc nepieciešamības vēl cits saldinātājs (gatavojot pagaršojiet masu, lai pārliecinātos  ir pietiekoši salds)
Pagatavošana
1. Sablendē avokado, kokosriekstu pienu, laima sulu, laima miziņu, eritritolu.
2. Ieliek trauku saldētavā uz 30-40 minūtēm.
3. Izņem saldējumu un vēlreiz visu sakuļ. Ieliek atkal uz 30-40 minūtēm saldētavā. Procedūru atkārto vēl 2x.
4. Var atstāt visu saldējumu vienā traukā, bet es daļu iepildīju silikona eskimo formiņās. Viena porcija ~ 80 g sanāca
Uzturvērtība (visai porcijai 330 g) OB = 3,8 g, OH = 5,5 g, T = 52,2 g, Kcal = 504
Uzturvērtība 100 g
OB = 1,1 g, OH = 1,6 g, T = 15,8 g, Kcal = 153

Un variants ar pienu (2%)
Sastāvdaļas
150 g avokado
150  piens 2%
1 laima sula
1 laima miziņa norīvēta
30 g eritritols
Pēc nepieciešamības vēl cits saldinātājs (gatavojot pagaršojiet masu, lai pārliecinātos  ir pietiekoši salds)
1/2 tējkarote ksantāna sveķi (var arī bez, bet būs “ledaināks”, līdzīgāks sorbertam)
Pagatavošana: tāda pati kā ar kokosriekstu pienu.
Uzturvērtība visai porcijai (321 g) OB = 7,5 g, OH = 10,3 g, T = 32 g, Kcal = 361
Uzturvērtība 100 g OB = 2,3 g, OH = 3,2 g, T = 10 g, Kcal = 113