Medus torte ar zemenēm (bez saldinātājiem)
Visu nedēļu gribējās medus kūciņu. Ar zemenēm. Bet, nu, tādu maksimāli vienkāršu – un ātru, jo negribas šobrīd ilgi virtuvē atrasties. Un lūdzu jums!
Sastāvdaļas (8 porcijas)
3 olas
75 g dabīgais jogurts (Skyr)
75 g kefīrs (man 0,5%)
150 g medus
150 g milti ( es izmantoju kukurūzas miltus, jo arī krāsa biskvītam līdz ar to ir medaini dzeltena)
7 g soda
Vanilīns
Biskvīta piesūcināšanai: salds medus ūdens.
Krēmam
500 g kulinārijas biezpiens “Baltais
80 g saldais krējums
70 g medus (vai, ja gribas mazāk kcal, kādu no cukura aizvietotājiem)
(!!! garšojiet krēmu, – ja par maz salduma var pielikt vēl kādu citu saldinātāju, vai vairāk medus)
250 g zemenes
Pagatavošana
1. Sakuļ visas biskvīta sastāvdaļas un lej uz paplāts, kura izklāta ar silikona paklājiņu, vai cepamo papīru (papīru ieteicams, tomēr iesmērēt nedaudz ar eļļu). Liek cepties 175 grādos ~ 20 minūtes.
2. Biskvītu izņem, atdzesē, sagriež pēc vēlēšanās vai, nu kvadrātos, kā es (man sanāca divas mazas tortītes pa ~ 700 g), vai 2 -os apaļos biskvītos (šis variants, manuprāt, tomēr būtu labāks).
3. Biskvīta atgriezumus salauza mazos gabaliņos un liek atpakaļ cepeškrāsnī 100 grādos un ! 1 h kaltē. Samaļ.
3. Sakuļ saldo krējumu, biezpienu sajauc ar medu, pievieno saldo krējumu un samaisa.
4. Biskvītu piesūcina ar medus sīrupu, liek pa virsu krēmu, tad sagrieztas ogas, atkal krēmu.
5. Pa virsu otru biskvitu. Piesūcina ar medussīrupu un uzklāj krēmu pa virsu, gar sāniem. Malas aplipina ar platu nazi ar biskvīta drupačām, pāri arī pārkaisa drupačiņas.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1360 g) OB = 113 g, OH = 321,4 g, T = 51 g, Kcal = 2255
Uzturvērtība 1/8 no porcijas OB = 14,1 g, OH = 40,2 g, T = 6,4 g, Kcal = 282
Uzturvērtība 100 g
OB = 8,3 g
OH = 23,6 g
T = 3,7 g
Kcal = 166
Pagatavoju šo kùciñu, nu vienkārši fantastiska. Un tik viegli pagatavojama.
Sirsnīgs paldies, ka padalījāties ar atsauksmi!