Un pēc kārtīga treniņa uzēst kanēļmaizītes no cukini? Kāpēc ne? Ko gan tikai nevar ar cukini paveikt!
Sastāvdaļas (10 gab)
110 g cukini
1 maza ola (50 g)
20 g sviests
10 g psilliums (ceļtekas pulveris, nopērkama arī aptiekās)
10 g cepamais pulveris
1 g ksantāna sveķi (var nelikt)
70 g sojas milti (var izmantot arī citus)
90 g kviešu pilngraudu milti
6 g kanēlis
50 g eritritols
Vanilīns
Pagatavošana
1. Olu sablendē ar cukini, izkausētu sviestu (20 g), 35 g eritritolu viendabīgā masā.
2. Sajauc visas sausās sastāvdaļas: miltus, psilliumu, cepamo pulveri, vaniļu, ksantāna sveķus
3. Cukini – olu masai pievieno sausās sastāvdaļas un sajauc mīklu, kuru liek ~ 40 min ledusskapī.
4. Mīklu izņem,  un izrullē kvadrātu (es to darīju uz teflona paklājiņa, nedaudz apkaisot ar pilngraudu kviešu miltiem, bet var to darīt uz cepamā papīra)  ~ 3-4 mm biezumā.
5. 15 gr eritritolu sajauc ar tējkaroti (6 g) kanēli un pārkaisa izrullēto mīklu.
6. Mīklu sarullē, sagriež vienādās daļās (man bija 10 gab), liek uz paplāts un pārsmērē ar sakultu olu. Uzkaisa pa virsu nedaudz vai, nu brūno cukuru, vai to pašu eritritolu.
7. Liek cepties 175 grādos ~ 20-25 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (410 g) OB = 49,2 g, OH = 80g, T = 40g, Kcal = 911
Uzturvērtība 1 gab OB = 5,5 g, OH = 9 g, T = 4,5 g, Kcal = 102,3
Uzturvērtība 100 g
OB = 13,5 g
OH = 21,9 g
T = 11 g
Kcal = 250