Turku zirņu – kuskusa sautējums ar brokoļiem
Ja, vien jūs zinātu, cik šis ir gardi! Un, kas galvenais – ātri pagatavojams!
Sastāvdaļas
1 brokoļa galviņa (254 g)
1 neliels sīpols (58 g)
20 g ķiploki
250 g tomāti cherry
1 bundža konservēti turku zirņi (240 g, netto)
1 maza bundžiņa konservēta kukurūzas (140 g, netto)
1 bundža kokosriekstu piens 18% (400 ml)
140 g kuskuss
200 g ūdens
Garšaugu sāls (vai parastā sāls)
5 g ķimenes
Čilli pārslas
Dzeltenā karija pasta AROY-D (~ 1 liela ēdamkarote) vai karrija garšviela (nepilna ēdamkarote).
Pagatavošana
Vispirms sagatavo visas sastāvdaļas, lai viss ir pa rokai, jo viss notiek ātri.
1. Sagriež sīpolu un ķiplokus. Sagriež cherry tomātiņus, sadala brokoli rozetēs. Aplej kuskusu ar vārošu ūdeni un uzliek virsū šķīvi, lai kuskuss uzbriest. Ķimenes (ideāli, ja būtu kumins)un čilli pārslas samaļ kafijas dzirnaviņās. Brokoli iztvaicē (es to ieliku uz 5 minūtēm mikroviļņu krāsnī).
2. Uzkarsē pannu ar 5 g eļļas un ber pannā sīpolus un tomātus. Pievieno samaltās garšvielas.
3. Kad tie apcepti, pievieno turku zirņus un kukurūzu (iepriekš tiem nolej lieko šķidrumu). Pamaisa 2-3 minūtes un pievieno kokosriekstu pienu.
4. Pievieno karija pastu, un ļauj visam pavārīties.
5. Iemaisa uzbriedināto kuskusu un iztvaicēto brokoli. Visu samaisa un atstāj, lai kuskuss sasūc garšas un mērcīti. Labu apetīti!
Uzturvērtība visai porcijai (1400 g) OB = 48,6 g, OH = 186,4 g, T = 82 g, Kcal = 1615
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 16,2 g, OH = 62,1 g, T = 27,3 g, Kcal = 538,4
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 12,1 g, OH = 46,5 g, T = 20,5 g, Kcal = 403
Uzturvērtība 100 g
OB = 3,4 g
OH =13,3 g
T = 5,8 g
Kcal = 115,3
Atbildēt