Burkani_prosa_Naskis__)_1Sastāvdaļas:
70 gr prosa
160 gr burkāns
2 olas
5 olu baltumi
100 gr auzu klijas
Stēvija saldumam pēc pašu vēlmes – cik saldus grib (var likt medu vai rozīnes), kanēlis, soda+citronskābe.
Pagatavošana: izvāra prosu, atdzesē. Burkānu sarīvē uz smalkās rīvītes. Sablenderē kārtīgi prosu ar olām un olu baltumiem. Masai pievieno burkānus, auzu klijas, stēviju, kanēli un vēlreiz visu sabnederē. Pievieno sodu ar citronskābi. Lej formiņās un cep nelielā temperatūrā (lai burkāniņš labi izcepas un nepaliek slapjš) Cep ~ 150-160 grādu temperatūrā!
Uzturvērtība 100gr:
OB=8,8gr
OH=12,2gr
T=2,9gr
Kcal = Tikai 123!