Manī atkal ir atkal pamodusies neapturama vēlme pēc gardām ogu tartēm, tādēļ, tām  būs būt! Un patiesībā, tās patiešām ir ļoti viegli pagatavojamas.
Sastāvdaļas  (20 cm diametrs)
1 ola
25 gr sviests (vai kokosriekstu eļļa)
50 gr dateles
50 gr vājpiena biezpiens
1/2 tējk.cepamais pulveris
100-120 gr kviešu pilngraudu milti (jāskatās pēc biezpiena mitrumu un olas lieluma)
Pildījums
550 gr ogas (avenes+meža mellenes)
40 ūdens
20 gr kukurūzas ciete
Saldinātājs, vaniļa
Pagatavošana
1. Dateles aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz minūtēm 30-40, lai paliek mīkstas.
2. Olai pievieno 25 gr izkausētu sviestu, biezpienu un dateles – visu sablendē viendabīgā masā. Miltiem pievieno cepamo pulveri un pievieno olas-biezpiena-dateļu masai. 3.Samīca mīklu un ieliek uz  ~1 h ledusskapī.
4. Ogas ar saldinātāju liek katliņā un uzvāra. Kukurūzas cietei pievieno ūdeni, izmaisa un pievieno ogām. Maisot vāra, līdz ogas sabiezē. Noņem, atdzesē.
5. Mīklu izņem no ledusskapja  un liek tartes formā, veidojot “bortiņus”. Tartes apakšā liek ogas .
4. Liek cepeškrāsnī ~ 180 grādos un cep ~ 30 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (910 gr) OB = 72,8 gr, OH = 225,6 gr, T = 51,6 gr, Kcal = 1745
Uzturvērtība  1 /6  no porcijas  OB = 12,2gr, OH = 37,7 gr, T = 8,6 gr, Kcal = 292