Kvinojas salāti ar pupiņām un dārzeņiem
Krāsu un garšu varavīksne manā šķīvī!
Sastāvdaļas
50 gr trīskrāsu kvinoja ( vai var būt arī kuskuss, prosa, vai jebkuri citi graudaugi, kuri garšo. Man ar kuskusu tomēr vislabāk patīk)
~ 100-120 g ūdens
1 paprika (190 g)
1 avokado (120 g)
100 g tomāti cherry
100 gr zaļie zirnīši (man bija saldētie, kurus uz 2 minūtēm aplēja ar karstu ūdeni, lai atkausētu)
225 g sarkanās pupiņas (konservētas, pirms tam noskalo no sālsūdens)
15 g dilles
15 gr pētersīļi
40 g zaļie lociņi
10 g ķiploks
1/2 citronu sula
Garšaugu sāls, pipari
Pagatavošana
1. Kvinoju kārtīgi noskalo un liek vārīties.Vārīšanas ilgums jāskatās individuāli uz iepakojuma, jo ir atšķirīgas kvinojas un katrai ir savs vārīšanas ilgums. Atdzesē.
2. Sagriež visus dārzeņus, zaļumus, izspiež ķiplokus, zaļos zirnīšus aplej ar karstu ūdeni un atsaldē.
3. Bļodā liek visus dārzeņus, kvinoju. Pievieno citronu sulu, sāli, piparus. Samaisa, viens divi un gatavs!
Uzturvērtība visai porcijai (975 g) OB= 37,7 g OH = 91,8 g, T = 25,2 g, Kcal = 830
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 18,9 g, OH = 45,9 g, T = 12,6 g, Kcal = 415 g
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 12,6 g< OH = 30,6 g, T = 8,4 g, Kcal = 276,7
Atbildēt