Dievinu kabaču sezonu!  Kanēļmaizītes, pīrāgi, picas, ruletes un protams, arī braunijs! Un tas viss noi mūsu lieliskā dārzeņa cukini, vai kabača, kā nu kuram tīk!
Sastāvdaļas
2 nelielas olas
80 g piens, vai kefīrs  (2%)
25 g sviests (vai eļļa)
200 g cukini
25 g kakao
30 g eritritols
Vaniļas ekstrakts
1 tējkarote cepamais pulveris
Saldinātājs, ja gribas intensīvāku saldumu ( bet to pēc izvēles, vai var arī likt vairāk eritritolu)
100 g kviešu pilngraudu milti
Glazūrai
30 g RED bezcukura šokolāde
40 g piens (2%)
Pagatavošana
1. Sarīvē cukini uz vidēji smalkas rīves. Nedaudz uzber sāli un noliek atsuloties.
2. 2 olas sakuļ ar eritritolu. Pievieno, kakao, pienu, izkausētu sviestu. Sakuļ. Iemaisa nospiesto cukini.
3. Pievieno izsijātus pilngraudu miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Visu sajauc un noliek malā, uz ~ 15 minūtēm, lai mīkla nedaudz piebriest.
4. Liek līdz 175 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 30 minūtes.
5. Glazūrai: pienā izkausē šokolādi (es to daru mikroviļņu krāsnī: impulsīvi pa 20 sek  un izmaisot). Apsmērē brauniju!
Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai (480 g, bez glazūras) OB  = 31,1 g, OH = 74,2 g, T = 38 g, Kcal = 802
Uzturvērtība visai porcijai (550 g, ar glazūru) OB = 34,9 g, OH = 86,3 g, T = 47,5 g, Kcal = 925
Uzturvērtība 100 g (bez glazūras)
OB = 8 g
OH = 19,1 g
T = 9,8 g
Kcal = 207