Spēcīgi, aromātiski, gardi! Tarte ar mūsu pašu upenītēm! 
Sastāvdaļas 
(26 cm diametrs)
1 ola
20 gr sviests (vai kokosriekstu eļļa)
80 gr dateles
80 gr vājpiena biezpiens
1 tējk.cepamais pulveris
120 gr kviešu pilngraudu milti (jāskatās pēc biezpiena mitrumu un olas lieluma)
Pildījums
1) 270 gr  upenes (vai citas ogas/ augļi)
50 ūdens
20 gr kukurūzas ciete
Saldinātājs, vaniļa
2) 350 gr vājpiena biezpiens
4 olas
50 gr piens/kefīrs
20 g kukurūzas ciete
Saldinātājs, vaniļa
Pagatavošana
1. Dateles aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz minūtēm 30-40, lai paliek mīkstas.
2. Olai pievieno 20 gr izkausētu sviestu, biezpienu un dateles – visu sablendē viendabīgā masā. Miltiem pievieno cepamo pulveri un pievieno olas-biezpiena – dateļu masai.
3. Samīca mīklu un ieliek uz  ~1 h ledusskapī.
4. Ogas ar saldinātāju liek katliņā un uzvāra. Kukurūzas cietei pievieno ūdeni, izmaisa un pievieno ogām. Maisot vāra, līdz ogas sabiezē. Noņem, atdzesē.
5. Mīklu izņem no ledusskapja  un liek tartes formā, veidojot “bortiņus”. Tartes apakšā liek ogas.
6. Sablendē 4 olas ar 350 g biezpienu, pienu, kukurūzas cieti, vaniļu, saldinātāju.  Lej ogām pa virsu.
7. Liek cepeškrāsnī ~ 175 grādos un cep ~ 35 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (1335 gr) OB = 132,4 gr, OH = 206,5 gr, T = 54,7 gr, Kcal = 1955,2
Uzturvērtība 100 g
OB  = 13,2 g
OH = 20,6 g
T = 5,4 g
Kcal = 196