Dateļu cepumi ar biezpienu
Uzkodās starp ēdienreizēm bieži vien gribas kādu našķi. Šie cepumi tam lieliski noderēs.
Sastāvdaļas ( 10 cepumiem)
1 ola
20 gr sviests (vai kokosriekstu eļļa, bet tad būs vairāk kcal)
80 gr dateles
80 gr vājpiena biezpiens
1 tējk.cepamais pulveris
~ 130 gr kviešu pilngraudu milti (jāskatās pēc biezpiena mitrumu un olas lieluma)
Pagatavošana
1. Dateles aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz minūtēm 30-40, lai paliek mīkstas.
2. Olai pievieno 20 gr izkausētu sviestu, biezpienu un izmērcētās dateles (ūdeni no datelēm nolej) – visu sablendē viendabīgā masā. Miltiem pievieno cepamo pulveri un pievieno olas-biezpiena-dateļu masai.
3. Samīca mīklu un ieliek uz ~1 h ledusskapī.
4. Mīklu izņem no ledusskapja un sadala 10 vienādās daļās.
5. Saveļ bumbiņas (ja līp, samitrina rokas), saplacina, liek uz plāts. Ar dakšiņu var iespiest “zīmējumu”. Es uzkaisīju nedaudz brūno cukuriņu dekoram.
6. Liek cepeškrāsnī ~ 180 grādos un cep ~25 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (385 gr) OB = 42,7 gr, OH = 146,4 gr, T = 10,4 gr, Kcal = 917
Uzturvērtība 1 gab OB = 4,2 g, OH = 14,4 g, T = 1 g, Kcal = 91
Uzturvērtība 100 g
OB = 13,7 g
OH = 46,9 g
T = 3,3 g
Kcal = 294
Atbildēt