Rīsu nūdeles ar dārzeņiem terijaki un medus mērcē
Tik vienkārši, ātri un garšīgi!
Sastāvdaļas
115 g rīsu nūdeles (funčoza)
140 g sīpols
300 g baklažāns
225 g paprika
20 gr ķiploki
80 g korejiešu burkāni (pirkti RIMI kulinārijā, bet var likt svaigus)
20 gr ingvers (ja nepatīk, var nelikt)
Saldā paprika
Mērcei:
50 g terijaki mērce
5 g medus
5 g sezama sēkliņas pārkaisīšanai (vai var pievienot uzreiz pie terijaki mērces)
20 g sezama sēklu eļla (vai extra virgin olīveļļa)
Pagatavošana
1. Aplej nūdeles ar remdenu ūdeni un atstāj uz 30 minūtēm.
2. Ar eļļu iesmērētā un spēcīgi sakarsētā pannā pāris minūtes apcep sagrieztu sīpolu un ķiploku.
3. Baklažānam un paprikai izņem viducīšus un tāpat sagriež strēmelītes.
4. Pievieno pannā baklažānu, papriku un apcep tos.
5. Trauciņā sajauc terijaki, medu, ingveru, papriku un pievieno pannā. Cep vēl pāris minūtes.
6. Dārzeņiem pievieno stikla nūdeles, korejas burkānus un pacep vēl pāris minūtes.
7. Pasniedzot pārkaisa ar sezama sēkliņām
Uzturvērtība visai porcijai (891 g) OB = 18,5g OH = 152,9 g, T = 10,6 g, Kcal = 764
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 9,25 g, OH = 76,5 g, T = 5,3 g, Kcal = 382
Atbildēt