Graudaugu salāti ar saulē kaltētiem tomātiem
Tik vienkārši, ātri un garšīgi!
Sastāvdaļas (2 porcijas)
90 g gudrie graudi (Nr.2) vai jebkuri citi graudaugi, pākšaugi ( 90 g sausais svars)
150 g paprika (vai citi dārzeņi, piemēram, gurķi)
90 g saulē kaltēti tomāti (tomātu vietā var likt 70 gr olīves)
30 g pētersīļi, dilles
Garšaugu sāls, kaltēti ķiploki
Pagatavošana
1. Uzvāra ūdeni un liek “Gudro graudu” 1 paciņu. Vāra 12 minūtes. Pēc tam noņem, pievieno sāli un nolek “uzbriest ” līdz galam.
2. Sagriež papriku, kaltētos tomātus, zaļumus.
3. Graudaugus “izpako”, ber bļodā, atdzesē.
4. Pievieno papriku, tomātus, zaļumus, garšvielas. Samaisa. Gatavs lietošanai!
Var arī “sātīgumam” pievienot tunci (vai citu zivtiņu) vai gaļu.
Uzturvērtība visai porcijai (361 g) OB = 25,4 g OH = 119,2 g, T = 2,8 g, Kcal = 604
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 12,7 g, OH = 59,6 g, T = 1,4 g, Kcal = 302
Atbildēt