Risotto ar ķirbi
Rudentiņš bagāts vīrs. Nu, ir ķirbju laiks sācies. Esmu tikusi pie miiilzīgas, 15 kg ogas….Un nu, tā ir jāliek lietā!
Sastāvdaļas
300 g ķirbis
60 g sīpols
20 g ķiploks
800 g ūdens
1,5 gab dārzeņu buljona kubiki
125 g rīsi (es izmantoju jasmin rīsus)
45 gr siers Parmesan (vai jebkurš cits cietais siers)
70 g baltvīns (var iztikt, un pievienot kādu karoti citronu sulas)
20 gr sviests
3 gr eļļa
Pagatavošana
1.Ķirbi sagriež mazos gabaliņos, liek traukā, apsmidzina ar eļļu (3 g) , sajauc un liek mikroviļņu krāsnī uz 8 minūtēm. Vai iztvaicē katliņā mazā ūdens daudzumā, vai cepeškrāsnī (kas, manuprāt, ir pārāk ilgi:). Sagatavo pa rokai karstu (gandrīz vārošu) buljonu. Gatavo ķirbi saspaida ar dakšiņu putriņā.
2. Katliņā (ar labu, biezu dibenu) liek 20 gr sviestu, un sasmalcinātu sīpolu. Maisot tos apcep, līdz tie kļūst caurspīdīgi (nepārcepiet tiktāl, ka tie maina krāsu!)
3. Pieber rīsus un maisot karsē līdz tie arī iegūst caurspīdīgu izskatu. Pievieno vīnu un maisot karsē, līdz vīns iztvaiko.
4. Pamazām pievieno dārzeņu buljonu un maisot tos vāra līdz rīsi kļūst mīksti. Man izlietojās 800 g buljona.
5. Pievieno ķirbjus un sarīvētu Parmesan sieru, un maisot pakarsē vēl pāris minūtes. Uzliek vāku un noņem no uguns.
Uzturvērtība visai porcijai (1443 g) OB = 27 g, OH = 119,2 g, T = 40 g, Kcal = 950
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 12 g, OH = 60 g, T = 14,3 g, Kcal = 475
Uzturvērtība 100 g (pagatavotā veidā)
OB = 3,4 g
OH = 15 g
T = 28 g
Kcal = 120
Atbildēt