Siera kūka ar ķirbi? Kāpēc gan ne? Es zinu, ka tai ir bezgala daudz variāciju. Un es meklēju savu ideālo! Savu veselīgo! Un šī ir viena varen garda variācija!
Sastāvdaļas (18 cm formai)
Pamatnei
50 gr zemesriekstu milti
80 g kukurūzas milti
20 g kakao
100 g piens (2%)
10 g extra virgin eļļa
Saldinātājs
Sāls šķipsniņa
Pildījums
250 g ķirbis
2 olas
250 gr svaigais siers Ricotta Lago Maggiore (6%, pērku Maximā)
100 g vājpiena biezpiens (ideāli, ja tas ir  kulinārijas biezpiens “Baltais”)
1 apelsīna miziņa
30 g apelsīna sula
20 g whey proteīns
1/2 tējk.kanēlis
1/2 tējk. muskatrieksts
1/2 tējk. ingvers
1 tējkarote kurkuma (krāsas pastiprināšanai)
Saldinātājs
Pagatavošana
1.Vispirms pagatavo ķirbi – sagriež mazos gabaliņos un liek uz 6 minūtēm mikroviļņu krāsnī, lai tie kļūst mīksti. Vai izsautē katliņā/cepeškrāsnī.
2. Gatavo mīklu: sajauc visas sausās sastāvdaļas un izsijā traukā.
3. Sajauc pienu, eļļu, saldinātāju un pievieno miltiem. Samīca mīklu. Ieliek mīklu ledusskapī, kamēr gatavos pildījumu.
4. Sablendē visas pildījuma sastāvdaļas.
5. Mīklu liek formiņā: es izmantoju metāla riņķi, kuram izveidoju follijas “dibenu”. Veido mīklas “groziņu” ar malām ~ 4cm augstumā.
6. Pa virsu lej pildījuma masu. Formu liek līdz 130 grādiem sakarsētā  cepeškrāsnī uz cepešpannas,  kurā ielej nedaudz ūdeni. Cep ~ 1h (atkarīgs no cepeškrāsns). Atstāj atdzist cepeškrāsnī.
Es vēl smukumam to izdekorēju ar  glazūru ( 20 g bezcukura šokolāde+30 g  piens) un ogām.
Uzturvērtība visai porcijai (bez dekora, 1020 g) OB = 95,2 g, OH = 98,1g, T = 71,3 g, Kcal = 1469
Uzturvērtība 1/6 no porcijas OB = 12,8 g, OH = 23,5 g, T = 8,5 g, Kcal = 223