Ķirbis – šī lieliskā oga noder gan sāļajiem ēdieniem, gan gardiem kārumiem!
Sastāvdaļas ( 3 gab )
1 ola
150 g ķirbis
30 gr siers “Dor blue (vai cits treknāks siers)
65 g pilngraudu kviešu milti
15 g auzu klijas (vai par 15 g vairāk miltus)
10 g extra virgin olīveļļa
1/2 tējkarote cepamais pulveris
Sāls, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1. Svaigo ķirbi sagriež mazos gabaliņos un uz 5 -6 min liek mikroviļņu krāsnī.Vai iztvaicē uz plīts, katliņā. Atdzesē.
2. Olu sabelndē ar ķirbi, garšvielām un eļļu.
3. Pievieno miltus un auzu klijas (klijas es samalu smalkāk kafijas dzirnaviņās), kas sajaukti  cepamo pulveri.
4. Masu sajauc un liek  3 silikona formiņās. (Vai visu cep vienā formā.)  Ieliek katrā formiņā pa karotei mīklas, pa virsu mazos kubiciņos sagrieztu Dorblu sieru. Pa virsu atkal mīklu un arī virspusē formiņās iespiež pa kādam siera gabaliņam.
6. Liek cepeškrāsnī 175 grādos un cep ~ 25 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai ( 310 g) OB = 22,6  g, OH = 43,5 g, T = 28,5 g, Kcal = 545
Uzturvērtība 1 gab  no 3-iem OB = 7,5g, OH = 14,5 g, T = 9,5  g, Kcal = 181