Graudaugi ar ķirbi un zilo sieru
Kā gan man patīk šie “Gudrīši – graudi”. Viens un divi garda maltīte gatava!
Sastāvdaļas (2 porcijām)
2 x 90 g Gudrie graudi Nr.1 (vai jebkuri citi graudaugi, bet šie ir pagatavojami patiešām ļoti ātri un vienkārši: viens un divi)
600 g ķirbis
Sāls, pipari, ķiploks
60 g zilais siers “Dorblu”
Pagatavošana
1.Uzvāra 1,5 litri ūdens un liek tajā Gudros graudus. Vāra 12 minūtes uz vidējas uguns.
2. Sagriež ķirbi mazos gabaliņos un liek mikroviļņu krāsnī uz 5 minūtēm (uz max jaudu-lai ķirbka gabaliņi paliek mīksti)
3. “Gudros graudus” noņem no uguns, pievieno sāli un noliek malā uz ~ 3 minūtēm.
4. Graudus izņem no paciņas, nolej lieko šķidrumu, ber katlā, kur tiem pievieno mīksto ķirbi, garšvielas, samaisa un pasautē ~ 5 minūtes.
5. Karstos iemaisa mazos kubiciņos sagrieztu zilo sieru. Izmaisa, lai tas pakūst.
Uzturvērtība visai porcijai ( 840 g) OB = 38 g, OH = 152 g, T = 27,2 g, Kcal = 1022
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 19 g, OH = 76 g, T = 13,6 g, Kcal = 511
Atbildēt