Ābolu un bezē tarte
Rudentiņš ir bagāts arī ar pašu āboliem. Un grēks tos neizmantot pagatavojot gardu tarti ar tiem.
Sastāvdaļas (20 cm forma)
Pamatnei
2 olu dzeltenumi (olu baltumi paliek bezē “cepurītei”)
100 gr HiPP bērnu ābolu biezenis
30 g sviests
180-200 gr p/g auzu milti (jāskatās, cik lielas olas, bet miltus pievieno tik daudz, lai mīkla pratiski neliptu pie rokām)
Pildījums
~ 200 gr āboli (jau nomizoti, sagriezti)
30 g rozīnes
Kanēlis
Saldinātājs
Bezē “cepurei”
2 olu baltums
Škipsniņa sāls
40 g eritritols
Saldinātājs ar vaniļas piegaršu ( https://www.trufit.eu/lv/esn-flavor-drops, lai mazinātu eritritola piegaršu)
Pagatavošana
1. Gatavo mīklu pamatnei
Olām atdala olu dzeltenumus. Pievieno tiem ābolu biezeni, izkausētu sviestiņu un samaisa. Pievieno miltus un samīca mīklu. Mīklu liek ledusskapī uz minūtēm 20.
2. Gatavo pildījumu
Ābolus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un sajauc ar kanēli.
3. Izņem mīklu no ledusskapja un liek formā, veidojot sānu maliņas. Es to izrullēju starp diviem silikona paklājiņiem (vai starp pārtikas plēvi) un tad tādu izrullētu iecēlu formā, pielīdzinot tikai malas. Tartes apakšā ber ābolus, pa virsu uzkaisa rozīnes un liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep ~ 30 minūtes.
Izņem un noliek malā.
4. Gatavo meringu
Olu baltumu sakuļ stingrās putās pievienojot sāls šķipsniņu un Kad saputotas stingras putas pievieno saldinātājus
5. Tartei pa virsu klāj bezē “cepurīti”.
6. Samazina temperatūru cepeškrāsnī līdz 160 grādiem un liek tarti vēlreiz cepeškrāsnī un cep ~20 minūtes (līdz bezē skaisti apbrūnē).
Uzturvērtība visai porcijai (710 gr) OB = 38,3 gr, OH = 158 gr, T = 52,5 g, Kcal = 1300
Uzturvērtība 1/6 no porcijas OB = 6,4 g, OH = 26,3 g T = 8,7 g, Kcal = 216
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 7,7 g, OH = 31,6 g, T = 10,5 g, Kcal = 260
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 9,6 g, OH = 39,6 g, T = 13,2 g, Kcal = 326
Daudzi man jautāja par daudzumiem uz 26 cm formu. Esmu cepusi arī lielāku:
Sastāvdaļas (26 cm formai)
3 olu dzeltenumi
120 g ābolu biezenis HiPP
30g sviests (vai kokosriekstu eļļa)
220 g auzu milti
1 tējk. cepamais pulveris
Pildījumam
300 gr āboli
50 g rozīnes
Kanēlis
Saldinātājs
Beze
3 olu baltumi
50 g eritritols
Sāls šķispniņa
Daži pilieni no kāda no intensīvajiem saldinātājiem ( man patīk šis: https://www.trufit.eu/lv/esn-flavor-drops, lai mazinātu eritritola mentola) piegaršu, kas nedaudz atgādina mentolu)
Atbildēt