Rudentiņš ir  bagāts arī ar pašu āboliem. Un grēks tos neizmantot pagatavojot gardu tarti ar tiem.
Sastāvdaļas (20 cm forma)
Pamatnei
2 olu dzeltenumi (olu baltumi paliek  bezē “cepurītei”)

100 gr HiPP bērnu ābolu biezenis
30 g sviests
180-200 gr p/g auzu milti (jāskatās, cik lielas olas, bet miltus pievieno tik daudz, lai mīkla pratiski neliptu pie rokām)
Pildījums
~ 200 gr āboli (jau nomizoti, sagriezti)
30 g rozīnes
Kanēlis
Saldinātājs
Bezē “cepurei”
2 olu baltums
Škipsniņa sāls
40 g eritritols
Saldinātājs ar vaniļas piegaršu ( https://www.trufit.eu/lv/esn-flavor-drops, lai mazinātu eritritola piegaršu)
Pagatavošana
1. Gatavo mīklu pamatnei
Olām atdala olu  dzeltenumus.  Pievieno  tiem ābolu biezeni, izkausētu sviestiņu un samaisa.  Pievieno miltus un samīca mīklu. Mīklu liek ledusskapī uz minūtēm 20.
2. Gatavo pildījumu
Ābolus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un sajauc ar kanēli.
3. Izņem mīklu no ledusskapja un liek formā, veidojot sānu maliņas. Es to izrullēju starp diviem silikona paklājiņiem (vai starp pārtikas plēvi) un tad tādu izrullētu iecēlu formā, pielīdzinot tikai malas.  Tartes apakšā ber ābolus, pa virsu uzkaisa rozīnes un liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep ~ 30 minūtes.
Izņem un noliek malā.
4. Gatavo meringu
Olu baltumu sakuļ stingrās putās pievienojot sāls šķipsniņu un  Kad saputotas stingras putas pievieno saldinātājus
5. Tartei pa virsu klāj bezē “cepurīti”.
6. Samazina temperatūru cepeškrāsnī līdz 160 grādiem un liek tarti  vēlreiz cepeškrāsnī un cep ~20 minūtes (līdz bezē skaisti apbrūnē).
Uzturvērtība visai porcijai (710 gr) OB = 38,3 gr, OH = 158 gr, T = 52,5 g, Kcal = 1300
Uzturvērtība 1/6 no porcijas  OB = 6,4 g, OH = 26,3 g T = 8,7 g, Kcal = 216
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 7,7 g, OH = 31,6 g, T = 10,5 g, Kcal = 260
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 9,6 g, OH = 39,6 g, T = 13,2 g, Kcal = 326

Daudzi man jautāja par daudzumiem uz 26 cm formu. Esmu cepusi arī lielāku:

Sastāvdaļas (26 cm formai)
3 olu dzeltenumi
120 g ābolu biezenis  HiPP
30g sviests (vai kokosriekstu eļļa)
220 g auzu milti
1 tējk. cepamais pulveris

Pildījumam
300 gr āboli
50 g rozīnes
Kanēlis
Saldinātājs

Beze
3 olu baltumi
50 g eritritols
Sāls šķispniņa
Daži pilieni  no  kāda no intensīvajiem saldinātājiem ( man patīk šis:  https://www.trufit.eu/lv/esn-flavor-drops, lai mazinātu eritritola mentola) piegaršu, kas nedaudz atgādina mentolu)