Šis ir deserts, kurš iederēsies jebkuros svētkos un ne tikai svētkos. Ar to varam iepriecināt savus mīļos, sevi, kad vien vēlamies, jo tā pagatavošana neprasa ne daudz laika, ne daudz prasmju.
Sastāvdaļas ( 2 porcijas)
250 g svaigais siers Ricotta Lago Maggiore (6%) (vai 11% Ricotta)
200 g kulinārjas biezpiens “Baltais” (vai cits vājpiena biezpiens)
300 g dzērvenes
~ 80 g ūdens
Saldinātājs
40 gr auzu pārslas
30 g medus
Pagatavošana
1. Vispirms sagatavo griljāžu: auzu pārslas apcep pannā ar medu.Atdzesē.
2. Savāra dzērvenes ar ūdeni un saldinātāju. Sablendē un atdzesē.
3. Ricottu sajauc ar kulinārijas biezpienu un saldinātāju.
4. Deserta traukā kārtām liek Ricottas biezpienu, dzērvenes, griljāžu.
Uzturvērtība visai porcijai ( 820 g) OB = 53,4 g, OH = 69 g, T = 31 g, Kcal = 807
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 26,7 g, OH = 34,5 g, T = 15,5 g, Kcal = 404