Saulainais sestdienas rīts ir kā radīts gardām brokastīm ar pankūkām!
Sastāvdaļas (2 porcijas)
2 olas (100 g)
200 g svaigs sarīvēts ķirbis
150 g vājpiena kefīrs
90 g vājpiena biezpiens
1/2 tējkarote soda
100 g pilngraudu kviešu milti (vai jebkuri citi)
Saldinātājs (vai medus), sāls šķipsniņa
Vaniļa/kanēlis
Ievārījums
200 g dzērvenes
100 g ūdens
Saldinātājs
Pagatvošana
1. Sarīvē  ķirbi un sajauc ar visām pārējām sastāvdaļām. Noliek malā uz 10 minūtēm, lai milti piebriest nedaudz.
2. Dzērvenes savāra ar ūdeni un saldinātāju. Sablendē. Es to darīju vienkāršāk un ātrāk: ieliku ogas ar ūdeni uz 5 minūtēm mikroviļņu krāsnī un, tad sablendēju.
3. Ar karoti liek mīklu uz pannas (man ir laba, teflona panna, eļļu uzpūtu 3x) un cep zemā temperatūrā no abām pusēm.
Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai ar “ievārījumu” (950 g) OB = 48,6 g, OH = 100,6 g, T = 16,1 g, Kcal = 800
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 24,3 g, OH = 50,3 g, T = 8,05 g, Kcal = 400