Pikantie kāpostu salāti
No vecmāmiņas pūra lādes. Šos salātus esot ļoti iecienījis Brežņevs. Tos tā arī esot saukuši “Kremļovskaja hrjapa” Jo esot ļoti kraukšķigi. Pavisam mazliet improvizācijas un tapa arī man šie gardie hrum-hrum kāpostu salāti.
Sastāvdaļas
490 g svaigs kāposts
2 burkāni (350 g)
1 svaiga biete (355 g)
1 sīpols (200 g)
1 čilli pipari (var nelikt)
Marinādei
500 g ūdens
100 – 120g etiķis (es izmantoju 120 g, jo patīk asāk, un 9% etiķi, bet var arī ābolu)
10 g sāls, lauru lapas, smaržīgie pipari, ķiploks
Saldinātājs (vai 30 g cukurs)
30 g eļļa extra virgin
!!! Etiķi, sāli, saldumu -protams, labak regulēt pēc savām garšas kārpiņām.
Pagatavošana
1. Bieti un burkānus sarīvē, kāpostus ar asu nazi sagriež – visu sajauc ar rokām, saspaida.
2. Uzvāra marinādi.
3. Salātus var likt kādā lielā traukā/burkās, pārlej ar marinādi, samaisa, piespiež (neuztraucieties, ja marināde nepārklāj visus salātus, kāposts izdalīs pats savu sulu) un noliek, lai atdziest.
4. Marinē 2 diennaktis. Bet gardi tie ir jau nākamajā dienā. Pēc tam, jo ilgāk stāv, jo gardāki tie paliek.Uzturvērtība visai porcijai (2050 g, ar marinādi) OB = 21,8 g, OH = 132,7 g, T = 31,3 g, Kcal = 901,3
Uzturvērtība 100 g
OB = 1,1 g
OH = 6,5 g
T= 1,5 g
Kcal = 44
Atbildēt