No vecmāmiņas pūra lādes. Šos salātus esot ļoti iecienījis Brežņevs. Tos tā arī esot saukuši “Kremļovskaja hrjapa” Jo esot ļoti kraukšķigi. Pavisam mazliet improvizācijas un tapa arī man šie gardie hrum-hrum kāpostu salāti.
Sastāvdaļas
490 g svaigs kāposts
2 burkāni (350 g)
1 svaiga biete (355 g)
1  sīpols (200 g)
1 čilli pipari (var nelikt)
Marinādei
500 g ūdens
100 – 120g etiķis (es izmantoju  120 g, jo patīk asāk, un 9% etiķi, bet var arī ābolu)
10 g sāls, lauru lapas, smaržīgie pipari, ķiploks
Saldinātājs (vai 30 g cukurs)
30 g eļļa extra virgin
!!! Etiķi, sāli, saldumu -protams, labak regulēt pēc savām garšas kārpiņām.
Pagatavošana
1. Bieti un burkānus sarīvē,  kāpostus ar asu nazi sagriež – visu sajauc ar rokām, saspaida.
2. Uzvāra marinādi.
3. Salātus var likt kādā lielā traukā/burkās, pārlej ar marinādi, samaisa, piespiež (neuztraucieties, ja marināde nepārklāj visus salātus, kāposts izdalīs pats savu sulu) un noliek, lai atdziest.
4. Marinē 2 diennaktis. Bet gardi tie ir jau nākamajā dienā. Pēc tam, jo ilgāk stāv, jo gardāki tie paliek.Uzturvērtība visai porcijai (2050 g, ar marinādi) OB = 21,8 g, OH = 132,7 g, T = 31,3 g, Kcal = 901,3
Uzturvērtība 100 g
OB = 1,1 g
OH = 6,5 g
T= 1,5 g
Kcal = 44