Ātrais ābolu-ķirbja kekss
Manas fiksās un gardās brokastiņas!
Sastāvdaļas
90 g ābols
90 g ķirbis
1 ola
40 g dabīgais jogurts
30 g kukurūzas milti (vai jebkuri citi)
3 g cepamais pulveris
Vaniļa
Saldinātājs (vai medus)
Šokolādes mērcei: 20 g šokolāde bez cukura (RED) +15 g piens. Šokolādi izkausē pienā. Bet tikpat labi var izmantot arī kādu ogu mērcīti (savāra: ogas+ūdens+saldinātājs)
Dekoram: 5 g pistācijas
Pagatavošana
1. Ābolu un ķirbi nomizo, sagriež gabaliņos un izsautē mīkstus. Sablendē.
2. Pievieno olu, dabīgo jogurtu, saldinātāju, vēlreiz sablendē. Pievieno miltus ar cepamo pulveri.
3. Mīklu lej trauciņā un liek mikroviļņu krāsnī uz 4-5 minūtēm.
Vai arī cepeškrāsnī uz ~40 minūtēm ~ 170 grādos (jāskatās pēc plīts).
Uzturvērtība porcijai bez šokolādes (308 g) OB = 14,4 g, OH = 39 g, T = 8,5 g, Kcal = 304
Uzturvērtība porcijai ar šokolādi un pistācijām: OB = 17,6 g, OH = 47,8 g, T = 17 g, Kcal = 411
Atbildēt