Pavlovas ar ķiršiem un Ricottas krēmu
Tas ir vienkārši neaprakstāmi! Tik maigi un gardi, mutē kūstoši!
Sastāvdaļas ( 6 gab)
150 g cukurs
50 g eritritols ( esmu mēģinājusi proporciju 50/50, arī labi sanāk, tikai merenga sanāk tāda diezgan mīksta)
190 g olu baltums
20 g kukurūzas ciete
1 tējk.citronu sula
Sāls šķispniņa
Vanilīns
Krēmam
250 g svaigais siers Ricotta (11%)
260 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
Saldinātājs
Vanilīns
Ķiršu pildījumam
200 g ķirši ( es izmantoju saldētos ķiršus)
30 g ūdens
10 g kukurūzas ciete
Saldinātājs
Pagatavošana
1. Vispirms sagatavo ķiršu pildijumu: ķiršiem pievieno 30 gr ūdeni, saldinātāju un uzvāra. Pievieno cieti, maisot karsē līdz masa sabiezē.Noliek malā atdzist.
2. Cukuru un eritritolu samaļ pūderī.
3. Traukā liek 190 g olu baltumus, pieber sāls šķispniņu un sāk putot vidējā ātrumā, līdz olu baltums saputojies vieglās putās.
4. Pamazām, ar karoti sāk pievienot cukura-eritritola maisījumu. Kad pēdējais cukurs pievienots- mikserim palielina jaudu un puto olu baltumu, līdz tas kļūst spīdīgs un vijīgi staipīgs. Es putoju ~ 7 minūtes (atkarīgs no miksera jaudas).Beigās pievieno-iemaisa tējkaroti citronu sulas un kukurūzas cieti.
4. Olu baltumu liek konditorejas maisiņā ar uzgali un veido 6 groziņus ar maliņām – groziņa dibenam atstājot vismaz 1 -1,5 cm biezu pamatu.
6. Liek līdz 130 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 40 minūtes (jāskatās, pēc savas plīts, un, lai bezē neapdeg). Izņem un pilnībā atdzesē.
7. Gatavo Ricottas krēmu: sajauc kulinārijas biezpienu ar Ricottu, saldinātāju, citronu sulu (vai citronu miziņu). Pilda konditorejas maisiņā ar uzgali.
8. Bezē groziņiem apakšā liek ķiršus, bet pa virsu izspiež krēmu. Dekorē ar pistācijām, aveni un piparmētru lapiņu.
Uzturvērtība visai porcijai (1060 g) OB = 69,4 g, OH = 214,6 g, T = 28,3 g, Kcal = 1375
Uzturvērtība 1 kūciņai: OB = 12 g< OH = 35,7 g, T = 4,7 g, Kcal = 229
Atbildēt