Ak, Dievs, kur  gan es biju ātrāk? Tik gardas var būt rīta biezputras!
 Sastāvdaļas
50 g prosa
150 g ķirbis
30 g kokosriekstu piens (18%)
50 g avenes
10 g valrieksti
300 g ūdens + vēl, ja nepieciešams procesa gaitā
Sāls, saldinātājs, vaniļa
Pagatavošana
1. Vispirms trijos ūdeņos noskalo prosu.
2. Liek vārīties ķirbi vārošā ūdenī.Pievieno noskaloto prosu. Nedaudz sāli,  vanilīnu, saldinātāju vai cukuru pēc izvēles.
3. Vāra gatavu – regulāri apmaisot, pielejot, ja nepieciešams ūdeni. Kad ķirbis un putra jau gatavoi, izkjukuši, pievieno kokosriekstu pienu un vēl pāris minūtes maisot pavāra.
Pasniedz ar svaigām ogām un riekstiem.
Uzturvērtība visai porcijai OB = 10,1 g, OH = 51,4 g, T = 13,8 g, Kcal = 357