Salāti ar lasi, graudaugiem un spinātiem
Lieliski un gardi sātīgi salāti. Un vieglāk par vieglu pagatavojami.
Sastāvdaļas
200 g svaigs lasis
40 g graudaugi (manā gadījumā kuskuss)
80 g karsts ūdens
400 ml konservētas sarkanās pupiņas (225 g netto svars)
1 paprika (148 g)
50 g spināti
120 g cherry tomāti
50 g puravs
Sāls, citronpipari
Pa virsu – granātābola sēkliņas.
Pagatavošana
1. Lasi liek pannā, kurā ielej nelielu ūdens daudzumu un izsautē to. Apmēram 30 min.
2. Kuskusu aplej ar vārošu ūdeni, uzliek virsū šķīvīti un ļauj uzbriest.
3. Papriku un puravu sagriež. Pupiņas noskalo no sālsūdens.
4. Salātu bļodā liek spinātus, papriku, puravu, tomātus. Pievieno pupiņas, uzbriedināto kuskusu, saplucinātu mazos gabaliņos lasi.
5. Pievieno sāli , citronpiparus. Var pasniegt ar granātābolu sēkliņām.
Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai (833 g) OB = 64,6 g, OH = 82,4 g, T = 30,6 g, Kcal = 864
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB =32,3 g, OH = 41,2 g, T = 15,3g, Kcal = 432
Atbildēt