Sapņos izsapņota, beidzot pagatavota jauna kūciņa ar ļoti patīkamu uzturvērtību.
Sastāvdaļas (biskvīta formai 14 cm diametrs, pašai tortei būs 16cm)
Biskvītam
1  ola
35 g sasmalcināti valrieksti
70 g eritritols +  nedaudz kāds no intensīvajiem saldinātājs (stēvija, vai, mani iecienītie: https://www.trufit.eu/lv/esn-flavor-drops)
20 g eļļa
20 g silts piens (2%)
50 g milti (šoreiz zaļo griķu, bet var ari citus miltus izmantot)
1/2 tējk. cepamais pulveris
1/2 tējk. vaniļas cukurs
Mango musam
200 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
200 g vājpiena kefīrs
1 gatavs mango (319 g, nomizots, bez kauliņa)
50 g ūdens
15 g želatīns
90 g ūdens
30 g pistācijas rieksti (jau attīrīti un sasmalcināti), vai valrieksti arī derēs!
Saldinātājs pēc izvēles
Biksvītu piesūcināšanai
60 g vājpiena kefīrs + saldinātājs no trufit.lv
Dekoram 40 g baltā šoko + 10 g eļļa
Žāvētu augļu un riekstu trifeles ( samaļ 30 g riekstus + 60 g žāvētas ogas/augļi, saveļ bumbiņas,  apsmērē nedaudz ar dateļu sīrupu, vai kaut ko citu saldu un apviļā sasmalcinātās pistācijās).
Pagatavošana
Gatavo biskvītu
1. Valriekstus iesākumā nedaudz apcep uz pannas. Sablendē un sajauc visas sausās sastāvdaļas. Noliek malā.
2. Olu sakuļ ar eritritolu, līdz masa gandrīz dubultā palielinās apjomā. Puto ~ 5 minūtes.
3. 2-3 etapos pamazām pievieno sajauktās sausās sastāvdaļas un uzmanīgi ar lāpstiņu izmaisa mīklu.
4. Mīklu lej formā un cep 170 grādos ~ 25 minūtes. (skatieties pēc savas plīts). Biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm. Uzpūtušos “cepurīti” var nogriezt, lai abi biskvīti ir vienādi (tā kā cepu pati priekš sevis, es to šoreiz nedarīju).
Gatavo mango musu
5. Mango sagriež mazos gabaliņos, pievieno 50g ūdeni, savāra un sablendē. Atdzesē.
6. Aplej 15 g želatīnu ar aukstu ūdeni (90 g).
7. Sajauc  un sakuļ 200 g  “Balto” kulinārijas biezpienu ar 200  g vājpiena  kefīru, saldinātāju un atdzesēto mango musu.
8. Mango – biezpiena musam pievieno izšķīdinātu želatīnu un vēlreiz visu saputo. Noliek malā, lai muss atdziest un sāk  nedaudz “biezēt”. Lai nav pārāk šķidrs lejot uz biskvīta.
Gatavo torti
9. Ap metāla riņķi  (16 cm) apakšā, uz augšu uzliecot malas, liek dubulti salocītu folliju, lai lejot musu, tas neizlīst pa apakšu. Es vēl drošībai aplīmēju ar skoču apkārt. lai ap biskvītu apkārt paliek ~ 1 cm brīva sprauga.
10. Uz pamatnes liek tortes pirmo biskvītu un piesūcina to ar 30 g saldināto kefīru. Metāla riņķim pa iekšpusi liek acetāta plāksni un sasprauž ar saspraudēm. Kā tas izskatās, redzams te: (https://www.edunsporto.lv/?p=16946). B
11. Uz biskvīta lej 1/2 (~ 400 g) stingt sākušo mango musu. Pa virsu uzkaisa 15 gr sasamalcinātus pistācijas riekstus. Tortes formu uz minūtēm 15 liek ledusskapī.
12. Torti pēc 15 minūtēm izņem, liek virsū otri biskvīta pusi, nedaudz piespiež un pārlej ar atlikušo mango musu, uzkaisa pistācijas riekstus un liek uz nakti, vai vismaz 4 h ledusskapī.
13. No rīta noņem metāla riņķi, acetāta plāksni un dekorē pēc saviem ieskatiem.
Gatavo balto glazūru
14. Liek traukā balto šoko un ūdens peldē izkausē (Jāskatās, lai trauks neskar ūdeni!). Vai dara to mikroviļņu krāsnī (ar impulsiem pa 20 sek).
15. Pievieno eļļu, izmaisa.
16. Masu lej mazā konditorejas maisiņā. Glazūru atdzesē līdz ~ 27-29 grādiem.
17. Pēc tam nogriež maisiņam pašu galiņu (~ 1-2mm) un veido uz tortes malām šokolādes notecējumus. Virsū liek pistācijās apviļātas riekstu trifeles.
Uzturvērtība visai porcijai (1105 g) OB = 71 g, OH = 107 g, T = 67,8 g, Kcal = 1410
Uzturvērtība 100 g
OB = 7 g
OH = 10,4 g
T = 7,7 g
Kcal = 145
Saldinātāji: https://www.trufit.eu/lv/esn-flavor-drops, Eritritols: http://www.lavandas.lv/index.php?route=product/product&product_id=10310
Metāla riņķis: https://arkolat.lv/lv/veikals/gatavosana/cepestrauki/delicia-apala-cepamforma-ar-mainamu-diametru-16-30cm
Acetāta lenta: pērku Alia express: https://aliexpress.ru/item/1005002065556646.html?_ga=2.216862102.1220994476.1636018188-1723691158.1601386724&_gac=1.87088618.1632376007.Cj0KCQjwqKuKBhCxARIsACf4XuHV888nfhewzLpDqz7l0_Y1V4IcJOrzsoHL4LZor4QrLrLl7Ra8HNcaAlyoEALw_wcB&item_id=1005002065556646&sku_id=12000018615679490&spm=a2g39.orderlist.0.0.7a644aa6zYgXo7