Taizemiešu karijs
Pēdējā laikā ļoti iepatikušies arī veģetārie ēdieni. Šis ir vienkārši dievīgs.
Sastāvdaļas
Neliels cukini (283 g)
200 g ķirbis (vai tas pats cukini, vai jebkurš cits dārzenis, ja negaršo ķirbis)
Paprika (180 g)
Sīpols ( 80 g)
15 g ķiploks
15 g ingvera sakne (jau nomizota)
200 ml kokosriekstu piens (18%)
25 g karrija pasta (nopērkama RIMI pie Āzijas produktu stenda), bet var nelikt, ja nepatīk)
225 g konservēti turku zirņi (noliets šķidrums)
30 g spināti
Laims
10 g eļļa
Garšvielas pēc izvēles: karrijs, melnie malti pipari, kurkuma, čilli
Sāls pēc nepieciešamības
Pagatavošana
1. Sagriež sīpolu, ķiplokus un ingveru. Liek pannā, kurā uzkarsēta eļļa (10 g).
2. Sagriež nelielos gabaliņos cukini, ķirbi, papriku. Pievieno sagrieztos dārzeņus pie sīpola un ķiplokiem. Cep/sautē tos gatavus.
3. Pievieno turku zirņus, kokosriekstu pienu, karrija pastu un garšvielas. Sautē ~ 10 minūtes. Pievieno spinātus un sautē vēl ~ 10 minūtes.
4. Beigās pārlaista ar laima sulu (var nedarīt)
Uzturvērtība visai porcijai (842 g) OB = 25,1 g, OH = 82,2 g, T = 55,3 g, Kcal = 842
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 12,6 g, OH = 41,1 g, T = 27,7 g, Kcal = 421
Atbildēt