Ķirbju biezpiena vafeles
Brīvdienām noteikti piestāv pankūkas, saldās vafeles.
Sastāvdaļas
2 olas
180 g vājpiena biezpiens
150 g vājpiena kefīrs
200 g svaigs, sarīvēts ķirbis
100 g milti (es izmantoju 50 g kukurūzas+50 g pilngraudu auzu miltus)
1 ēd.k citronu sula
Sāls šķipsniņa
Saldinātājs pēc ieskatiem, kanēlis
Pagatavošana
1. Sarīvē ķirbi.
2. Olas sablendē ar biezpienu, kefīru, saldinātāju.
3. Olu masai pievieno ķirbi, miltus, citronu sulu, visu sajauc.
4. Liek mīklu pa karotei uzkarsētā vafeļu pannā un cep gatavas. Vai cep parastajā pannā zem vāka, ļoooti zemā temparatūrā.
Pasniedz ar dzērveņu ievārījumu (savārītas dzērvenes un sablendētas vai, nu ar medu, vai saldinātāju).
Uzturvērtība visai porcijai ( 740 g) OB = 62 g, OH = 90,7 g, T = 14,8 g, Kcal = 809
Uzturvērtība 100 g
OB = 13,8 g
OH = 19,7 g
T = 3,4 g
Kcal = 173
Atbildēt