Sēžot “mājsēdē”, protams, ir vairāk laika, lai sevi palutinātu ar ko gardu, varbūt neierastu. Tā parastās banānu-kliju pankūciņas pārvērtās ārkārtīgi gardā un maigā kūciņā.
Sastāvdaļas (1 porcija)
Ola
Gatavs banāns  ( man vidēji liels, 129 g)
20 g klijas (es izmantoju kviešu klijas)
1/2 tējk.cepamais pulveris
60 g kulinārijas biezpiens “Baltais” (vai jebkurš cits)
40 g dabīgais jogurts Amfora (3,9%)
50 g dzērveņu  džems (vai jebkurš cits ievārījums bez cukura. Man ledusskapī bija dzērveņu.Dzērvenes savārītas, sablendētas ar saldinātāju).
15 g zemesriekstu sviests
~ 15-20 g silts ūdens
Saldinātājs
Pagatavošana
1. Banānu saspaida un sakuļ ar olu.
2. Pievieno klijas (tās pirms tam var samalt, bet es to nedarīju, atstāju rupjas) un cepamo pulveri.  Visu sajauc, noliek malā uz ~ 10 minūtēm, lai klijas piebriest.
3. Cep 3 pankūciņas ļooooti zemā temparatūrā pannā zem vāka.(es smukumam izmantoji mazo metāla riņķi, lai pankūkas visas būtu vienāda izmēra).
4. Zemesriekstu sviestam pievieno nedaudz siltu ūdeni un samaisa līdz “mērcītes” konsistencei.
5. Sajauc jogurtu ar kulinārijas biezpienu, vaniļu un saldinātāju.
6. Veido kūciņu: liek pirmo pankūciņu, pa virsu nedaudz  jogurta-biezpiena krēmu, tad dzērveņu džemu un pa virsu izsmērē zemesriekstu sviesta mērcīti. Pa virsu otru pankūciņu un visas darbības atkārto.
7. Virsmu un sānus nosmērēju ar  to pašu biezpiena-jogurta krēmu.
Uzturvērtība visai porcijai (369 g) OB = 27,1 g, OH = 50,3 g, T = 16,5 g, Kcal = 422

P.S. Saldinātājs ar vaniļas garšu no:  https://www.trufit.eu/lv/esn-flavor-drops