Auzu pārslu groziņi ar biezpiena-rozīņu pildījumu
Kaut kas, nu ļoti gards un veselīgs!
Sastāvdaļas
Mīklai
200 gr pilngraudu auzu pārslas (vai milti),
200 gr vājpiena biezpiens,
80 gr svaigais siers Bonjour (var izmantot arī citu sieru vai ņemt kausēto sieru-būs treknāk),
Pildījumam
200gr biezpiens,
2 olas,
50 gr rozīnes (vai sāļajam variantam: ķimenes, sezams, linsēklas), vaniļa
Saldinātājs pēc izvēles
Pagatavošana
Samaļ auzu pārslas. Pievieno biezpienu, sieru, samīca mīklu bumbā un ieliek ledusskapī. Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem. Olu dzeltenumus sakuļ ar biezpienu, pievieno rozīnes, stēviju vai medu. No ledusskapja izņem mīklu, veido bumbiņas un liek tās metāla konditorejas groziņos vai silikona formiņās, iespiež mīklu groziņa formā un ieliek uz minūtēm 10 apcepties. Olu baltumus sakuļ stingrās putās savieno tos ar biezpiena masu, pilda groziņos un liek vēlreiz cepeškrāsnī, apmēram 175 grādu temperatūrā. No šī daudzuma man sanāca 12 groziņi.
Uzturvērtība 100gr
OB = 14 gr
OH =20 gr
T= 5 gr
Kcal = Tikai 185!
Un cik daudz dienā var tā načķēties, ja taisa priekš ciemiņiem, sev?
:)Tik daudz, cik atļauj Jūsu dienas kcal norma.Man tie ir 2-3 keksiņi dienā.