Rudzu miltu krekeri
Veselīgi un kraukšķīgi sēklu cepumiņi!
Sastāvdaļas
20 g sezama sēkliņas
40 g saulespuķu sēkliņas
40 g linsēklas
200 g rudzu milti (vai 50/50 kviešu p/g)
50 g extra virgin eļļa (es izmantoju sezama sēklu eļļu)
200 g silts ūdens
Sāls, čilli, provansas garšaugi (jeb garšvielas pēc brīvas izvēles)
Pagatavošana
1. Sajauc visas sausās sastāvdaļas. Arī garšvielas.
2.Siltam ūdeni, pievieno eļļu un pievieno sausajām sastāvdaļām. Izmaisa. Masa būs ķepīga. Mieru, tikai mieru. Noliekam trauku ar mīklu malā uz minūtēm 20-30. Mīkla, pateicoties linsēklām piebriedīs.
3. Liek uz cepamā papīra un uzliekot virsū parastāko celofāna maisiņu izrullē apmēram 3mm biezumā. Uzreiz ar nazi sagriež kvadrātiņos.
4.Liek cepeškāsnī 180 grādos un cep ~25 minūtes. Skatieties pēc savas plīts.
Uzturvērtība visai porcijai ( 550 g/346 g) OB = 43,7 h, OH = 146,5 g, T = 75,3 g, Kcal = 1455
Uzturvērtība 100 g
OB = 12,6 g
OH = 42,3 g
T = 21,8
Kcal = 421
Atbildēt