Grūbas ar šampinjoniem
Neatceros īsti, kad pēdējo reizi biju vārījusi grūbas. Un velti…Tik ļoti gardi!
Sastāvdaļas
250 g grūbas ( 1 glāze)
250 g šampinjoni
250 g burkāni ( 2 palieli burkāni)
250 g sīpoli (2 sīpoli)
20 g ķiploki (3-4 ķiplokdaiviņas)
20 g zaļumi (dilles)
10 g extra virgin olīveļļa
Sāls, pipari, kaltēti garšaugi
Pagatavošana
1. Grūbas noskalo vairākos ūdeņos, aplej ar karstu ūdeni un atstāj mērcēties (es to izdarīju no rīta, bet vakarā gatavoju).
2. Vāra grūbas gatavas. Nolej lieko ūdeni.
3. Kamēr grubas vārās, sagriež sēnes un sīpolus un liek ar eļļu (10 g) sakarsētā pannā apcepties.
4. Pa to laiku sarīvē burkānus un sagriež sēnes plānās šķēlītēs. Pievieno pannā pie sīpoliem.Cep/sautē gatavus pievienojot sāli, piparus.
5. Pie sēnēm un dārzeņiem pievieno gatavās grūbas. Pievieno zaļumus.
Uzturvērtība visai porcijai (1050 g/1540 g netto) OB = 42,2 g, OH = 209,4 g, T = 25,6 g, Kcal = 1276
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 14,07 g, OH = 70 g, T =8,53 g, Kcal =425
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 10,6 g, OH = 52,4 g, T = 6,4 g, Kcal = 319
Uzturvērtība 100 g
OB = 2,7 g
OH = 13,6 g
T = 1 g
Kcal = 77,4
Atbildēt