Dārzeņu, sēņu zupa ar grūbām un spinātiem
Sen nebija gatavota zupiņa. Un saldētavā atradās baravikas. Hmm! Grūbas un baravikas! Lielisks salikums!
Sastāvdaļas
2,5 litri ūdens
150 g grūbas
440 g baravikas ( man no saldētavas, bet var izmantot jebkuras citas sēnes, vai arī, ja sēnes negaršo, tad citus dārzeņus var likt vairāk)
1/2 no liela kāļa (347 g)
1/2 no lielas selerijas (342 g)
1 sīpols (80 g)
5 ķiploka daiviņas (23 g)
30 g smalklapu spināti
400 g saldētie dārzeņi “Triju dārzeņu maisījums”(RIMI)
400 g saldētie dārzeņi “Dārzeņu maisījums zupai”(RIMI)
180 g “Dzintars” kausētais siers “Baltija”
Sāls, pipari, garšaugi kaltēti
Pagatavošana
1. Iepriekšējā vakarā (vai no rīta, ja gatavos vakarā) noskalo un iemērc grūbas.
2. Liek vārīties grūbas. Sagriež mazos kubiņos kāli un seleriju.
3. Sasmalcina sīpolu, ķiploku un nedaudz apcep uz pannas (pannu minimāli (3g) iesmērē ar eļļu).
4. Kad grūbas uzvārījušās, pievieno sēnes. Atkal uzvāra un vāra ~ 15 minūtes.
5. Pievieno sagriezto kāli un seleriju, saldētos dārzeņus, apceptos sīpolu, ķiploku, sāli, piparus un garšvielas pēc izvēles. Vāra gatavu.
6. Pievieno spinātus un kausēto sieru. Vāra vēl minūtes 15.
Uzturvērtība visai porcijai (4887 g/4182 g netto) OB = 84,7 g, OH = 205 g, T = 39,1 g, Kcal = 1550
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 28,2 g, OH = 68,3 g, T = 13 g, Kcal = 517
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 21,2 g, OH = 51,3 g, T = 10 g, Kcal = 389
Uzturvērtība 100 g
OB = 2 g
OH = 4,9 g
T = 0,9 g
Kcal = 37
Atbildēt