Patiešām neticami gards ābolu pīrāgs!
Sastāvdaļas
4 mazas olas (203 g, vai 3 lielas)
50 g eritritols
300 g vājpiena kefīrs
5 g soda
150 g kukurūzas milti
3  āboli (500 g jau nomizoti)
Vanilīns, kanēlis
30 gr sasmalcināti valrieksti (var nelikt, būs mazāk kcal)
Pagatavošana
1.Nomizo un sagriež plānās šķēlītēs 3 ābolus. Saber lielākā traukā. Var apkaisīt ar kanēli.
2. Kefīram pievieno sodu un ļauj iedarboties (izvēlieties dubultlielu trauku, jo sodai iedarbojoties-kefīrs palielināsies apjomā)
3. Sakuļ  kārtīgi olas ar eritritolu. Kuļ ~ 3 minūtes.
4. Sakultajām olām pievieno kefīru ar sodu.
5. Olu maisījumam pievieno pakāpeniski miltus un visu sakuļ.
4. Traukā ar āboliem lej sakulto mīklu, visu samaisa un lej formā.
5. Pa virsu uzkaisa riekstus. Man ar eritritolu apcepti sasmalcināti valrieksti.
6. Liek cepeškrāsnī un cep 170 grādos ~ 35 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1287 g/ 1072) OB = 54,1 g, OH = 189 g, T = 45 g, Kcal = 1447
Uzturvērtība (1/4 no porcijas) OB = 13,5 g, OH = 47,3 g, T = 11,3 g, Kcal = 362
Uzturvērtība (1/3 no porcijas) OB = 18 g, OH = 63 g, T = 15 g, Kcal = 482 g
Uzturvērtība 100 g
OB = 5 g
OH = 17,6 g
T = 4,1 g
Kcal = 135