Kaut kas tik gards sen nebija baudīts!
Sastāvdaļas (24-26 cm formai)
Mīklai
3 olas (203 g)
300 g vājpiena kefīrs
180 g milti (man 150 g kviešu p/g +30 g kukurūzas milti)
5 g soda
Sāls, garšvielas pēc izvēles
Pildījums
170 g vājpiena biezpiens ( man pie rokas bija Limbažu paciņu biezpiens, bet labāka izvēle būtu graudaino biezpienu ņemt)
100 g ķimeņu siers Līgo” ( 11%) vai cits liess siers
50 g zaļie lociņi
20 g dilles
Ķiploki
Sāls, pipari
Pagatavošana
1. Kefīram pievieno sodu un ļauj iedarboties. Sakuļ 3 olas.
2. Sakultās olas pievieno kefīram. Pievieno miltus, sakuļ visu vēlreiz.
3. Biezpienu samīca un sajauc ar sarīvētu sieru, zaļumiem, ķiplokiem, sāli, pipariem.
4. Cepamajā formā lej pusi mīklas, pārkaisa ar biezpiena – siera masu un pārlej pāri atlikušo mīklu. Var pārkaisīt vēl ar sezama sēkliņām.
5. Liek cepeškrāsnī un cep 170 grādos ~ 35 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1115 g/ 963 g) OB = 66,7g, OH = 99 g, T = 43,2 g, Kcal = 1078
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 16,7 g, OH = 25 g, T = 10,8 g, Kcal = 270
Uzturvērtība 100 g
OB = 12,6 g
OH = 13,5 g
T = 5,5 g
Kcal = 163