Auzu pārslu biezputra ar avenēm un karamelizētiem valriekstiem
Lieliskas brokastis pirmajā Adventē!
Sastāvdaļas
60 g pilngraudu auzu pārslas
250 g mandeļu piens Alpro (24 kcal/100 g, bet var vārīt arī vājpienā, vai vienkārši ūdenī)
100 g avenes (dažas ogas atstāj veselas)
5 g samalcināti, karamelizēti valrieksti (man tie tādi sagatavoti jau labu laiciņu atpakaļ lielākā daudzumā-glabāju hermētiski noslēdzamā trauciņā un izmantoju visur, pēc vajadzības: saldajiem, putrām, tortes dekoriem, utt.)
Saldinātājs pēc izvēles
Vaniļa
Pagatavošana
Katliņā lej pienu, pievieno pārslas un vāra gandrīz, gandrīz gatavu. Pievieno avenes un vēl nedaudz pavāra. Liek putru šķīvī pa virsu dažas veselas ogas, pārkaisa riekstsu un, lai laba apetīte!
Uzturvērtība visai porcijai ( 415 g) OB = 11,4 g, OH = 51,4 g, T = 10,4 g, Kcal = 357,4
Atbildēt