Rīsu biezputra ar sieru Džiuga
Putras tiešām var būt tik dažādas un tiiik ļoti garšīgas! Atzīstos, man garšo divi “neveselīgie” sieri. Dorblu siers ar pelējumu un siers Džiuga…Labi ir tas, ka no tiem nav jāatsakās, jo dažreiz to pietiek vien ar 10 g, lai piedotu ēdienam savdabīgu niansi un pavisam citu garšu.
Sastāvdaļas
60 g rīsi
300 g ūdens
250 g ķirbis (atcerieties, izvēloties ķirbi: riekstu ķirbim ir 2x vairāk kcal kā pārējiem. Sīkums, bet tomēr
10 g rīvēts siers Džiuga
Sāls šķipsniņa
Pagatavošana
1. Nomazgā rīsus un liek katliņā, kurā ielieti 300 g ūdens, sāls šķipsniņa un uzvāra. Pievieno gabaliņos sagrieztu ķirbi un ik pa laikam apmaisot vāra tos gatavus.
2.Liek šķīvī un pārkaisa pāri 10 g sarīvētu sieru-iemaisa to putrā.Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai ( 450 g) OB = 13,4 g, OH = 76,4 g, T = 3,5 g, Kcal = 373
Atbildēt