Deserts ar hurmu un čia sēklām
Ziemas populārākie augļi ir mandarīni un protams, hurma. Man tā ļoooti, ļoti garšo. Un to lieliski var izmantot dažādos desertos.
Sastāvdaļas
100 g dabīgais jogurts (es izmantoju Skyr jogurtu)
50 g piens (vai kefīrs 2%)
20 g čia sēklas
Gatava hurma (man bija nepārāk liela, 260 g)
Saldinātājs, vaniļa
Pagatavošana
1. Jogurtam un pienam pievieno čia sēklas, vaniļu, saldinātāju un sakuļ. Noliek uz pāris stundām ledusskapī.
2. Hurmu sagriež mazākos gabaliņos un sablendē.
3. Uzbriedušajam jogurtam pa virsu liek sablendēto hurmu. Es sadalīju 2 porcijās.
Es pa virsu vēl uzbēru agrāk jau sagatavotos karamelizētos valriekstus pa 5 gr porcijai.
Uzturvērtība visai porcijai ( 440 g) OB = 19,4 g, OH = 55,6 g, T = 12,2 g, Kcal = 421
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 9,7 g, OH = 27,8 g, T = 6,1 g, Kcal =211
Atbildēt