Kā tikai nav manā blogā! Jā, plova nav (nebija) Tagad būs! Nesaprotu, kur es biju agrāk? Vienkārši debišķīgi gards!
Sastāvdaļas
450 g tītara fileja (vai vistas fileja, vai arī liesa liellopa/teļa gaļa)
150 g rīsi (es izmantoju brūnos pilngraudu rīsus)
3 lieli burkāni (345 g)
2 lieli sīpoli ( 255 g)
4 ķiploka daiviņas (18 g)
30 g extra virgin olīveļļa
Čilli pipars (paliels, jo mums ģimenē patīk asi ēdieni, bet to var nelikt)
Garšaugu sāls, muskatrieksts, koriandrs, kumins.
Pagatavošana
1.Sarīvē burkānu, sagriež sīpolu ar ķiploku un liek pannā, kurā uzkarsēta eļļa (30 g). Nedaudz apcep un pievieno gabaliņos sagrieztu tītara fileju.
2. Noskalo kārtīgi rīsus. Dara tik ilgi, kamēr ūdens paliek gandrīz dzidrs.Notecina rīsiem visu ūdeni sietā.
3.  Pievieno rīsus pannā pie gaļas, pievieno visas garšvielas, pielej KARSTU ūdeni (vai buljonu) tik daudz, lai viss pārklātos ar ūdeni un samazina temperatūru (es no 9 iedaļām uz 3-o) un atstāj gatavoties uz ~ 30 minūtēm.
Uzturvērtība visai porcijai (1230 g /1400 g netto) OB = 128,8 g, OH = 163,7 g, T = 38,1 g, Kcal = 1516
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 43 g, OH = 54,5 g, T = 12,7 g< Kcal = 505
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 32,2 g, OH = 40,9 g, T = 9,5 g,Kcal = 379
Uzturvērtība 100 g
OB = 9,2 g
OH = 11,7 g
T = 2,7 g
Kcal = 108