Dārzeņi manā ēdienkartē ir katru dienu un daudz! Un kā gan ne? Jo tie ir ne tikai gardi, īpaši šādi gatavoti, bet arī veselīgi!
Sastāvdaļas ( kopsummā 1500 g dažādi dārzeņi)
300 g brokolis
321 g kālis
327 g selerija
299 g ķirbis
180 g paprika
25 g ķiploki
30 g extra virgin olīveļļa
1 tējkarote citronu sula
Garšvielas: garšaugu sāls, vai sāls parastā,  čilli pārslas (ja nepatīk pikanti ēdieni, var nelikt čilli, bet parastos melnos piparus), muskatrieksts, provansas garšaugi, kumins.
Pagatavošana
1. Gatavo mērcīti: mazā trauciņā lej 30 g eļļu. Pievieno izspiestu ķiploku, citronu sulu, saļi un visas pārējās garšvielas. Visu samaisa.
2. Nomizo, sagriež visus dārzeņus un liek (izņemot brokoļus un papriku, tos pievieno vēlāk) lielā bļodā.
3. Pievieno sagatavoto mērcīti un sajauc/samaisa kārtīgi ar rokām visus dārzeņus, lai sajaucas ar mērcīti.
4. Dārzeņus liek maksimāli karstā pannā un strauji apcep 5-6 minūtes. Pievieno nedaudz ūdeni, nogriež plīts temperatūru, uzliek vāku un sautē. Ik pa laikam apmaisot.
5. Kad dārzeņi jau pusgatavi, pievieno papriku un brokoļus-kārtīgi visu sajauc un turpina sautēt, līdz visi dārzeņi gatavi. Man patīk tie tādi puscieti.
Uzturvērtība visai porcijai (1500 g / 1350 g netto) OB = 24 g, OH = 85 g, T = 31,2 g, Kcal= 723
Uzturvērtība 1/3 no porcijas  OB = 8 g, OH = 28,3 g, T = 10,4 g, Kcal = 241
Uzturvērtība 1/2  no porcijas OB = 12 g, OH = 42,5 g, T = 15,6 g, kcal = 362
Uzturvērtība 100 g
OB= 1,7 g
OH = 6,2 g
T = 2,3 g
Kcal = 54