Tik piemērota gada skaistāko svētku svinēšanai!
Sastāvdaļas
500 g rīsi
550 g ūdens
Marinādei
55 g rīsu etiķis
45 g cukurs (vai saldinātājs)
5 g sāls
1 nori lapa
10 g melnās sezama sēkliņas (pirku Promo Cash)
200 g svaigi  gurķi
2 mazi vai viens liels avokado (166 g)
1/4 no citrona
450 g m/s forele (pašas sālīta-tikai ar sāli un pipariem)
200 g krēmsiers “Philadelphia light”
200 g krēmsiers “Baltais”
10 g Kikkoman Terijaki mērce
230 g ikri mākslīgie Santa Bremor (RIMI)
+  papildus ~ 150 g dekorēšanai (virsmas pārsmērēšanai un rozītēm) sajaukti (75 g) krēmsieri “Baltais”+  (75 g) krēmsiers “Philadelphia light ” (bez Terijaki mērces)
Dekorēšanai: gurķis, forele.
Pagatavošana
1.Vispirms noskalo rīsus aukstā ūdenī. Vismaz 3x.
2. Noskalotos rīsus ber katliņā un pielej ūdeni 550 g.
3. Liek vārīties rīsus uz vidējas uguns: tiklīdz rīsi uzvārās, uguni nogriež uz mazu un vāra/tvaicē zem vāka ~ 15-20 min (kamēr ūdens iztvaiko).
4. Kamēr vārās rīsi, sagatavo rīsu marinādi: trauciņā lej rīsu etiķi, pievieno cukuru (vai saldinātāju), sāli un maisot izšķīdina. Var ielikt uzsildīt mikroviļņu krāsnī, tad tas būs ātrāk. Atdzsiušo marinādi pievieno karstiem rīsiem.Sadala rīsus 3 vienādās daļās ( pa 320 g).
5. Sagriež mazos kubiciņos gurķi, lasi. Avokado arī sagriež mazos kubiciņos, bet uzreiz apslaka ar citronu sulu, lai ti nenomelnē.
6. Vienu nori lapu saloka vairākkārt un sasmalcina ar rokām -pievieno to vienai noatdzisušo rīsu daļām. Izmaisa.
7. Uz pannas apgrauzdē melnās sezama sēkliņas un pievieno otrai trešdaļai  izvārīto suši rīsu. Izmaisa.
8. Sajauc krēmsieru “Philadelphia light” ar krēmsieru “Baltais” un 10 g Terijaki mērces. Es šo sajaukto masu pildīju konditorejas maisā – tā ir vieglāk vienmērīgi noklāt tortes virsmu.
Gatavo torti: es izmantoju konditorejas savelkamo metāla riņķi, kuru uzliku uz šķīvja uz kura pasniegšu galdā. Gar iekšmalu ieliku acetāta plāksni (lai vieglāk pēc tam noņemt “tortes malas”.
9. Tortes apakšā uz šķīvja liek rīsus un ar mitru pirkstu palīdzību izkārto tos, pieblietējot tos tortes apakšā.
10.Uz rīsiem klāj 1/2 no sagatavotā krēma.
11. Pa virsu krēmam liek sagrieztos gurķus un sagriezto foreli.
12. Pa virsu forelei liek otru pusi sagatavotā krēmsiera – izlīdzina.
13. Pa virsu liek sagriezto avokado un ikrus (es “ekonomijas” rezultātā tomēr izmantoju mākslīgo sarkanos ikrus…:)
14. Pa virsu ar mitriem pirkstiem kārto atlikušos rīsus (tie šoreiz balti, bez piedevām)
15. Uzklāj pārtikas plēvi un liek vismaz uz  4 -5h ledusskapī.
16. Izņem, tortes virsmu pārsmērē ar krēmsieru un dekorē pēc sirds patikas. Es izspiedu rozītes gar malām no tā paša Philadelphia light un krēmsiera “Baltais”.
Uzturvērtība visai porcijai (2391 g/2200 g netto) OB = 101,1 g, OH = 491 g, T = 127,1 g, Kcal = 3529
Uzturvērtība 100 g
OB = 4,5 g
OH = 22,3 g
T = 5,7 g
Kcal = 160