Dalos ar vienu no idejām veselīgai svētku galda uzkodai.
Sastāvdaļas
Malta vistas fileja ar dārzeņiem, (es izmantoju šo kotlešu recepti: https://www.edunsporto.lv/?p=19663)
Pilngraudu maize ar sēkliņām
Krēmsiers “Philadelphia light”, vai “Latgale”, vai jebkurš cits liess krēmsiers
Marinēts gurķis
Olīves
Salātlapas
Pagatavošana
1. Sagatavo malto gaļu. Izlīdzina plānā kārtā uz cepešpannas, apkaisa ar sezama sēkliņām un liek cepeškrāsnī cepties 180 grādos, ~ 30-35 min. Atdzesē un ar glāzi vai metāla riņķīti izspiež aplīšus (man  Gemosa gādāta formiņa).
2. No maizes ar glāzes vai speciālu riņķi  aplīšus un cepeškrāsnī 200 grādos apgrauzdē (nepārcentieties).
3. Uz maizes smērē krēmsieru, pa virsu liek salātlapiņu, virsū “mazo kotleti”. Dekorē ar marinēta gurķa šķēlīti un pusīti olīves.
Uzturvērtība šoreiz izpaliek. Jo svētkos kcal neskaiti, vienkārši gatavoju veselīgus ēdienus.