Ziemassvētku kekss ar āboliem un žāvētiem augļiem
Ja vēlaties sajust īstus Ziemassvētkus, tad jums noteikti jāpagatavo šis fantastiski gardais Ziemassvētku kekss. Ciemiņi novērtēs!
Sastāvdaļas
2 svaigi āboli (360 gr)
460 gr dažādi žāvēti augļi, ogas, cukāti (man bija no visa kā pa druscim: žāvētas aprikozes, dzērvenes, ķirši, dateles, vīģes, rozīnes, mango cukāti un svaigi āboli)
Mīklai
80 gr šķidrs medus
60 gr sviests (mīksts)
3 olas
160 g piens (2%)
100 g pilngraudu griķu milti
100 g pilngraudu auzu milti
8 gr cepamais pulveris
20 gr piparkūku garšviela
Ruma esence
Pagatavošana
1. Lielākos žāvētos augļus sagriež smalkāk, aplej ar karstu ūdeni un atstāj uz 10 min. Tad nolej ūdeni.
2. Ābolu sagriež nelielos kubiciņos
3. Medu ar mīkstu sviestu saputo līdz krēmīgai konsistencei. Pakāpeniski pievieno olas, garšvielas un puto līdz viendabīgai masai.
4. Pamazām pievieno pienu un miltus. Beigās iemaisa žāvētos augļus un ābolus.
5. Masu lej formā un cep 170-175 grādos ~ 60-80 min.
Visas porcijas uzturvērtība ( 1516 g/ 1362 g netto) OB = 65,8 g, OH = 562 g,T = 85,1 g, Kcal = 3294
Uzturvērtība 100 gr
OB = 4,8 g
OH = 41,3 g
T = 6,2 g
Kcal = 242
Atbildēt