Medus torte “Eglīte”
Kā gan uz Zsvētkiem un Jauno gadu bez savas eglītes?
Sastāvdaļas ( 3 biskvītiem)
175 g medus
150 g sviests
175 g cukurs
550-600 g milti (50/50 p/g auzu un p/g griķu milti)
6 gr soda
70 g auksts piens
20 gr piparkūku garšviela “Santa Maria”
Ķiršu džems
400 g ķirši (saldētie)
Saldinātājs
20 g kukurūzas ciete
Krēmam
400 gr Philadelphia light (11%)
250 g svaigais siers Ricotta Lago Maggiore (6%)
800 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
100 g saldais krējums (35%)
Saldinātājs
Pagatavošana
Vispirms iepriekšējā dienā sagatavo biskvītu mīklu. Vai vismaz 5-6 h ļauj tai nostāvēt ledusskapī.
1. Trauciņā saber sausās sastāvdaļas: miltus, sodu, garšvielas.
2. Katliņā liek medu, sviestu, cukuru un maisot karsē līdz izšķīst cukurs. Kad masa uzvārās, sāk burbuļot – to uzreiz noņem no uguns.
3. Noliek katliņu malā, lai masa atdziest – kad tā paliek vāji silta – pakāpeniski izsijājot pieber miltus un izmaisa tos, kamēr visi milti iemaisīti. Ērti to darīt ar silikona lāpstiņu.
4.Pievieno aukstu pienu – iemaisa to mīklas masā un visu mīklu ietin pārtikas plēvē, satin un noliek uz 12-24h ledusskapī- šis ir obligāti, citādi mīkla cepot kusīs! (nedaudz atdzesē pirms, likt ledusskapī).
Izņem mīklu ~ 30 minūtes pirms cepšanas.
Cep biskvītus
5. Mīklu izrullē (es rullēju jau uz cepamā paklājiņa, ~ 2 mm biezumā) Uzliek vajadzīgo trafaretu (manā gadījumā – pašzīmētu eglīti) un izgriež lieko mīklu. Liek cepties 180 grādos ~ 9-10 minūtes. Atkārto darbības, līdz izcepti visi biskvīti. No atlikumiem izspiež dažādas formas cepumiņus – dekorus.
Gatavo džemu
Savāra ķiršu ar saldinātāju, pievieno kukurūzas cieti un vēlreiz uzvāra, līdz masa sabiezē. Noliek atdzist.
Gatavo krēmu
6. Saputo saldo krējumu ar saldinātāju un vaniļu.
7. Pievieno krēmsieru Philadelphia, svaigo sieru Ricotta un kulinārijas biezpienu “Baltais”.
8. Krēmu pilda konditorejas maisiņā un noliek līdz tortes likšanai kopā.
Liek kopā torti
9.Uz pamatnes liek pirmo biskvītu ar konditorejas uzgaļa palīdzību spiež gar biskvīta malām un ar nelielām atstarpēm arī pa vidu krēma “bumbiņas”.
10. Tukšajās vietās starp balto krēmu pilda atdzisušo ķiršu džemu.
11. To pašu izdara ar otro biskvītu. Uz trešām izspiež tikai krēma “rozītes”.
12.. Trešo biskvītu dekorē pēc pašu izvēles. Man šokolāde, ogas, bezē cepumiņi.
Tortes kopējais svars 2,3 kg (bez dekoriem)
Uzturvērtība 100 g tortei (bez dekoriem, ar dekoriem būtu vēl mazāka, jo daudz ogu)
OB = 7,9 g
OH = 21,9 g
T = 7 g
Kcal = 190
Atbildēt