Banānu keksiņi ar kakao un avenēm (bez olām un piena produktiem)
Arvien biežāk nākas sastapties ar cilvēkiem, kuri uzturā nevar (vai nevēlas) lietot olas un piena produktus. Cenšos strādāt arī šajā virzienā. Un banāni ir viens varen lielisks produkts/auglis, ar kuru var pagatavot gan lieliskus desertus, gan konditorejas izstrādājumus.
Sastāvdaļas ( 6 gab)
2 gatavi banāni (227 g)
160 g mandeļu piens
17 g extra virgin olīveļļa
160 g pilngraudu kviešu milti
8 g cepamais pulveris
20 g kakao
100 g ogas/auglis (es izmantoju saldētas avenes)
Saldinātājs
Dekors: baltā šokolāde+piens, sublimētas avenes.
Pagatavošana
1. Banānus sablendē putriņā. Pievieno augu pienu, eļļu, saldinātāju un vēlreiz visu sajauc.
2. Atsevišķi sajauc miltus, kakao, cepamo pulveri.
3. Pievieno miltus pie banānu masas, sajauc.
4. Mīklu liek ar karoti formiņās, ieliek ogas un pa virsu atkal liek mīklu.
5. Formiņu liek cepeškrāsnī 175 grādos un cep ~ 35 minūtes.
Vai arī liek pusi no mīklas vienā lielā formā, pa virsu liek ogas un pāri atlikušo mīklu.
Uzturvērtība visai porcijai (692 g) OB = 27,8 g, OH = 163 g, T = 25,5 g, Kcal = 1056
Uzturvērtība 1 gab OB =4,6 g, OH = 27,2 g, T = 4,3 g, Kcal = 176
Atbildēt