Tortilja ar olu, sieru un zaļajiem lociņiem
Viegli, gardi, ātri un sātīgi. Izmēģini un tu tās gatavosi atkal un atkal. Tik ērti tādas sacept un paņemt līdzi gan uz darbu, gan ceļā.
Sastāvdaļas
2 pilngraudu tortiljas 2 x 62 gr
Pildījumam
50 gr 10% siers (vai cits liess siers)
100 gr vājpiena biezpiens
1 vārīta ola
30 gr zaļie lociņi
20 gr dilles
Sāls, garšvielas pēc izvēles
1 svaiga ola
Pagatavošana
1. Sieru un olu sarīvē un sajauc ar biezpienu un zaļajiem lociņiem.
2. Svaigajai olai atdala olas dzeltenumu, baltumu pievieno biezpiena-siera masai. Olas dzeltenumu sakuļ atsevišķā trauciņā.
3. Biezpiena-siera masai pievieno sāli, garšvielas.
4. Uz tortiljas pa vidu liek biezpiena – siera – olas – lociņu masas pildījumu: vai nu saloka četrstūrīšos, vai apsmērē maliņas ar ūdeni un ar dakšiņas palīdzību aizspiež maliņas ciet (kā čeburekus), pārsmērē ar olas dzeltenumu, pārkaisa ar sezama sēkliņām un liek cepeškrāsnī 180 grādos ~12 minūtes, vai arī apcep pannā.
Uzturvērtība visai porcijai, 2 trotiljā, (434 g) OB = 61,3 g, OH = 59,7 g, T = 26,3 g, Kcal = 750
Uzturvērtība vienai tortiljai OB = 30,7 g, OH = 30 g, T = 13,2 g, Kcal = 375
Atbildēt