Eklēri ar mazsālītu foreli (bezglutēna)
Vienreizēji gardi sāļie eklēri ar maigo forelīti!
Sastāvdaļas (15 gab)
Mīklai
150 g ūdens
30 g jebkura taukviela (es šoreiz izmantoju Ghi sviestu)
1 g sāls
60 g rīsu milti
2 g ksanatāna sveķi (bez šiem šajā receptē nekādi un aizvietot tos ne ar ko nevar. Ja to nav, tad izmantojiet citas eklēru receptes, kas atrodamas manā blogā.
2-3 olas
Pildījums
250g Ricotta Lago maggiore 96%)
150 g krēmsiers “Baltais”
Ķiploku granulas
Garšaugu sāls
300 g mazsālīta forele (sālīju pati, bez cukura)
Dekoram sarkanie ikri
Pagatavošana
1. 60 g rīsu miltu pievieno 2 g ksantāna sveķus un sajauc.
2. Katliņā lej 150 g ūdeni, pievieno taukvielu un sāli. Uzvāra.
3. Uzvārītajam ūdenim ar sviestu pievieno miltus, kas sajaukti ar ksantāna sveķiem, izmaisa un maisot to karsē, līdz masa kļūst viendabīga, spīdīga un iztvaikojis liekais ūdens.~ 1-2 min.
4. Katliņu noņem un nedaudz atdzesē. Tad pa vienai pievieno olas. Ja lielas, var pietikt ar divām. Mīklai jābūt pēc konsistences tādai, ka apceļot karoti tā lēnītēm stiepjas uz leju, bet netek.
5. Mīklu pilda konditorejas maisiņā ar uzgali un izspiež uz paplāts eklērus. To lielumu, formu, protams, variet izvēlēties paši.
6. Liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 30-35 minūtes. Skatieties pēc savas krāsns – tiem jākļūst maigi brūnganiem.
7. Sagatavo krēmu: sajauc abus krēmsierus, pievieno ķiploku granulas, sāli, pilda uz pusi pārgrieztajos eklēros.
8. Pa vidiņu liek foreles šķēlīti un pa virsu arī dekorē ar to pašu krēmu un ikriem.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1257 g) OB = 135,2 g, OH = 114,4 g, T = 115,3 g, Kcal = 2040
Uzturvērtība 1 gab OB =9 g, OH = 7,6 g, T = 7,7 g, Kcal = 136
Atbildēt