Aprikozu_deserts_ar_zemenu_mer_1Sastāvdaļas:
500 gr aprikozes,
1 pudelīte Vaniļas piena spēks,
Medus pēc garšas sajūtām (vai cits saldinātājs),
Želatīns 1 paciņa,
100 gr ūdens.
Mērcītei:
500 gr zemenes,
200gr ūdens,
100gr zemeņu Piena spēks,
Medus vai cits saldinātājs…
Pagatavošana: aprikozēm izņem kauliņus, pievieno ~ 100gr ūdens un savāra. Sablenderē, pievieno vaniļas Piena spēku, un atkal sablenderē , masu maisot KARSĒ, bet neuzvāra. Želatīnu iejauc Piena spēkā un uzbriedina.
Atdzesē aprikozu masu, pievieno ūdens peldē izkausētu želatīnu, liek aukstumā sastingt.
Mērcītei: zemenes ar ūdeni uzvāra, sablenderē, pievieno zemeņu Piena spēku, un atkal sablenderē. Masu KARSĒ, bet neuzvāra. Atdzesē.
Uzturvērtība 100gr aprikozu deserta:
OB = 4,2gr
OH =10gr
T = 0,3gr
Kcal = Tikai 60!!!
Uzturvērtība 100gr zemeņu mērcītes:
OB =1,6gr
OH = 5,4gr
T = 0,3gr
Kcal = Tikai 32!!!
Porcijā:
100 gr deserts+ 150 gr mērcīte
OB = 7,5 gr
OH = 21 gr
T = 1 gr
Kcal = Tikai 124!!!